اتصال به بازارهای جهانی از طریق کشور عمان دغدغه و مسئله اصلی ما است
قائممقام اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان بیان کرد:
اتصال به بازارهای جهانی از طریق کشور عمان دغدغه و مسئله اصلی ما است
قائممقام اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان با اشاره به اینکه فعالان صنایع غذایی میتوانند محصولات خود را به شرط آنکه 30 درصد از فرآیند تولید در عمان انجام شود از طریق این کشور به سراسر دنیا صادر کنند، بیان کرد: ما در اتاق مشترک به دنبال چگونگی اتصال به بازارهای جهانی از طریق کشور عمان هستیم و این موضوع دغدغه و مسئله اصلی ما است.
دکتر احمد شیرزادیان، قائممقام و عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان در گردهمایی «چالشهای صادرات مواد غذایی به عمان» که در ساختمان جدید اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، گفت: مهمان امروز برنامه ما آقای حمود بنعبدالله البلوشی، معاون مناطق صنعتی مدائن است، مدائن یکی از شرکتهای دولتی عمان است که بسیاری از مناطق صنعتی و آزاد را مدیریت میکند.
وی خاطرنشان کرد: آقای البلوشی، تجربیات زیادی در زمینه صادرات دارند و یکی از مسئولیتهای مدیریتی قبلی او، صدور مجوز برند ساخت عمان کالا و محصولات در کشور عمان بوده است.
شیرزادیان با اشاره به اینکه اگر به حوزه مواد غذایی در سطح جهانی نگاه کنیم خود دچار چالش هست، گفت: منابع غذایی در سطح دنیا با توجه به رشد جمعیت و تغییرات اقلیمی با محدودیت روبرو است که میتوانیم با استفاده از توانمندیها و تکنولوژیهای جدید برای آن چارهاندیشی کنیم.
از تکنولوژیها و نوآوریهای جدید، دیرتر از بقیه جاهای دیگر استفاده کنیم
قائممقام اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان با بیان اینکه ما در کشورهای ایران و عمان در منطقه نیمهخشک زندگی میکنیم و به طور تاریخی عادت کردهایم که چطور کشاورزی و حوزه غذایی خود را سر و سامان دهیم، افزود: اما ما در ایران طی دهههای اخیر، منابع را بیش از ظرفیت تجدید زمین استفاده کردهایم و از همه بدتر هم این است که از تکنولوژیها و نوآوریهای جدید، دیرتر از بقیه جاهای دیگر استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: باید به طور کلی و البته به ناچار دست به تغییر رویکرد بزنیم و به این موضوع نباید به معنای یک تهدید نگاه کنیم، بلکه فرصت بزرگی است که به شرط آگاهی نسبت به آن، میتوانیم در مسیر موفقیت قرار بگیریم.
تمام روابط اقتصادی به طور پایهای باید تغییر کند
شیرزادیان در ادامه به مشکلات زیست محیطی اشاره کرد و افزود: شما اگر بگویید، امسال گرمترین سالی است که در تاریخ بشر اتفاق افتاده است، حتماً حرف غلطی است چون با ادامه این روند، سال بعدی گرمتر خواهد شد. منابع جهانی که ما هدر میدهیم قابل توجه است و این نوع مصرف پایدار نیست و اقتصاد ما هم بر اساس تولید بیشتر، توسعه بیشتر و مصرف بیشتر است و بنابراین تمام روابط اقتصادی به طور پایهای باید تغییر کند.
وی با اشاره به اینکه جهان و اقلیم ما در حال تغییر است و اینها را باید مد نظر داشته باشیم، گفت: رویکردی که باید برای تغییرات در نظر بگیریم باید از هر نظر جدید باشد. اما چیزی که باید به کمک ما بیاید، نوآوری و امکاناتی که از آن طریق به ما میرسد.
در کشور ما برخی از صنایع که از نسل سوم تکنولوژی استفاده میکنند
شیرزادیان با بیان اینکه باید حتماً نوآوری و تکنولوژیهای نو در کار ما وجود داشته باشد، بیان کرد: کمتر از 5 درصد صنایع غذایی کشور ما از تکنولوژیهای نسل چهارم استفاده میکنند که برای بازار 80 میلیون نفر جمعیت ما بسیار کم است و چنین وضعیت موجب میشود که انگیزهای هم برای صادارات نداشته باشیم، چون با این قیمتی که در کشور میفروشند، نمیتوانند در عمان فروش داشته باشند. ضمنآنکه عمان کشوری است که بازار آزاد دارد و از همه جای دنیا میتواند واردات داشته باشد.
عضو هئیت رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان تأکید کرد: اگر صنعتی تأسیس میشود آن هم با کمک هر کشوری، طبیعی است که از آخرین تکنولوژی استفاده کند ولی در کشور ما برخی از صنایع که از نسل سوم تکنولوژی استفاده میکنند به هر حال میتوانند در ایران فروش داشته باشند ولی نمیتوانند با شرکتهای بزرگ رقابت کنند؛ حال به کشور عمان میروند و خیال میکنند در حال انتقال تکنولوژی هم هستند!
ما در حوزه صنعتی نیاز به ترمیم داریم
وی با بیان اینکه ما در حوزه صنعتی نیاز به ترمیم داریم، افزود: یکی از راهکارها این است با کسانی که نسل چهارم تکنولوژی را دارند و در حال وارد شدن به نسل پنجم هستند، مشارکتی داشته باشیم و یا از نوآوری خودمان به آنها اهمیت داده و از آنها به شدت استفاده کنیم. برخی از نوآوران ما چون در حوزه خلاقیت هستند شاید هم از سطح جهانی بالاتر باشند اما متأسفانه مورد بیتوجهی کامل قرار میگیرند.
شیرزادیان در ادامه افزود: درگیریهای روزمره به ما اجازه نمیدهد، فکر کنیم، مثلاً مدیری که 30 سال است نشسته، کار او پیش میرود و تمام پیشرفت اقتصادی او بر اساس تورم پیش و نه خلاقیت؛ این نسل خلاقیت را دراولویت قرار نمی دهد البته خوشبختانه این موضوع عمومیت ندارد و گروه پیشتازی وجود دارد که به این مهم توجه دارد.
کمیسیون نوآوری و کسبوکارهای دانشبنیان به دنبال چگونگی اتصال به بازارهای جهانی
وی با بیان اینکه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان در بخش نوآوری حمایت کاملی از افراد و شرکتها خواهد داشت، اظهار کرد: همچنین اولین دورهای است که ما کمیسیون نوآوری و کسب و کارهای دانشبنیان را تأسیس کردیم و حمایتهای مالی ویژهای را برای توسعه و گسترش آنها در ایران و عمان انجام میدهیم.
قائممقام اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان با بیان اینکه استارتآپهای عمان با 30 کشور دنیا در ارتباط هستند و فعالیتهای مشترکی دارند، گفت: ما در کمیسیون نوآوری و کسبوکارهای دانشبنیان به دنبال چگونگی اتصال به بازارهای جهانی از طریق کشور هستیم و این موضوع دغدغه و مسئله اصلی ما است.
وی در همین رابطه افزود: ما برای جهانی شدن از این طریق در تلاش هستیم و از همه دعوت میکنیم با سرمایه معمولی و حتی کوچک در این راه کمک کنند که هم سود خوبی دارد و هم راه را برای اتصال به بازارهای جهانی هموار میکند.
زیرساختهای مالی برای صادارات محصولات و صنایع غذایی از طریق کشور عمان ایجاد شده است
شیرزادیان با اشاره به اینکه ما میتوانیم با مشارکت در حوزه کسبوکارهای دانشبنیان زمینه شکوفا شدن خلاقیت جوانانمان را فراهم کنیم، بیان کرد: ما در اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان زیرساختهای لازم برای فعالیتهای اقتصادی بهخصوص در حوزه صادارات را فراهم کردهایم. فعالان صنایع غذایی میتوانند محصولات خود را به شرط آنکه 30 درصد از فرآیند تولید در عمان انجام شود از طریق این کشور به سراسر دنیا صادر کنند.
وی اضافه کرد: زیرساختهای مالی برای صادارات محصولات و صنایع غذایی از طریق کشور عمان ایجاد شده است و در سال گذشته در سفری که بنده به همراه جناب آقای رزاقی، رئیس اتاق به عمان داشتیم، زیر ساخت و حمایتهای لازم در این زمینه مهیا شد.
شیرزادیان با اشاره به اینکه شرکتها و بازرگانانی که میخواهد فعالیت اقتصادی از طریق کشور عمان داشته باشند باید حداقل سرمایه و نیز دانش فنی لازم را داشته باشند، خاطرنشان کرد: ما میتوانیم در سه حوزه دارو و پزشکی، مواد غذایی و توریسم به خوبی فعالیت داشته باشیم و در این سه بخش نیز تحریم نیستیم.