در نشست «آشنایی با اکوسیستم استارتاپی» مطرح شد: اقتصادها ناگزیر از تغییر جهت به سمت اکوسیستمهای نوآوری هستند

نشست آشنایی با اکوسیستم استارتاپی و فرآیند ایجاد صندوقهای کوچک و متوسط سرمایهگذاری توسط اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان در طبقه هشتم ساختمان قدیم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان، در این نشست رضا زمانی، مشاور سرمایهگذاری کسب و کارهای خانوادگی در استارتاپها و «نویسنده مجموعه کتاب کارآفرینان بزرگ ایران چگونه میاندیشند؟» با موضوع آشنایی با اکوسیستم استارتاپی و توسعه همکاری کسب و کارهای خانوادگی با استارتاپها از طریق برگزاری رویدادهای تخصصی به سخنرانی پرداخت و گفت: از سال 1376 کارآفرینی را با صنایع غذایی شروع کردم و بعد از حضور در رسانهها و برنامهسازی درمورد کارآفرینی؛ به سراغ کارآفرینان بزرگ رفتم و در قالب نشر و چاپ کتاب به گفتوگو با آنها پرداختم.
وی با بیان اینکه برای انتقال تجربه یعنی، تبدیل میراث فرهنگی ناملموس به ملموس انتشارات خودم را راهاندازی کردم، افزود: مجموعه کتاب «نامهای به فرزندم»، مجموعهای 3 جلدی بود که در آن با 74 کارآفرین بزرگ ایران صحبت کردم که اندیشه و داستان موفقیت و شکستهای آنان را بیان کردم.
نوآوری، سرمایهگذاری و خانواده

مشاور سرمایهگذاری کسب و کارهای خانوادگی در استارتاپها در ادامه این نشست، به بررسی روندهای نوین در عرصه کارآفرینی، سرمایهگذاری و تحول در مدلهای سنتی پرداخت و ضمن تأکید بر مفهوم «نوآوری باز»، اظهار کرد: «در دنیای امروز، دیگر زمان بستن درها به روی ایدههای بیرونی گذشته است. ما باید از تجربیات جهانی بهره ببریم، تولید کنیم، صادر کنیم و از این مسیر برای خود و جامعهمان ارزشآفرینی داشته باشیم.»
از رویداد تا سرمایهگذاری هدفمند

وی که تخصص ویژهیای در کسب و کارهای استارتاپی دارد، به معرفی مدل جدیدی از سرمایهگذاری در استارتاپها پرداخت که در قالب رویدادهای تخصصی طراحی شده است. ضمنآنکه در این مدل، ابتدا سرمایهگذار و حوزه هدف مشخص میشوند، سپس استارتاپها بر اساس نیاز آن حوزه شناسایی و دعوت میشوند.
زمانی با بیان اینکه در این ساختار، سرمایهگذاری فقط در صورت تأیید مدل پایدار کسبوکار و آمادگی تیم صورت میگیرد، افزود: ما از آزمون و خطا نمیترسیم، اما هدف کاهش نرخ شکست در اکوسیستم استارتاپی ایران است.
کسبوکار، عشق و یادگیری مستمر

وی با اشاره به اهمیت تیم در موفقیت استارتاپها، گفت: «ایدهها مهماند، اما اصالت با تیم است. تیم خوب میتواند در مسیر پیشرفت پیوت کند، یاد بگیرد و رشد کند.»
زمانی افزود: «سه اصل طلایی موفقیت در این مسیر، ساختن، اندازهگیری و یادگیری است. باید شکست بخوریم، اما از آن یاد بگیریم. باید به کاری که انجام میدهیم عشق بورزیم. این تنها راه خوشبختی و موفقیت در دنیای پیچیده امروز است.»
عباسیان: سرمایهگذاری جسورانه، موتور محرک اقتصاد آینده

علیرضا عباسیان، مهندس الکترونیک و مدیر اجرایی شرکت 100 استارتاپ نیز در ادامه این جلسه، گفت: در فضای مهآلود اقتصاد جهانی، جایی که غولهای تکنولوژی دره سیلیکون آمریکا هنوز هم دنیا را به حیرت وا میدارند، صدایی از ایران شنیده میشود؛ صدای استارتآپهایی که میخواهند «بازی را عوض کنند».
وی در این جمع تخصصی که اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان تشکیل داده بود، از تجربهها، دستاوردها و رویاهایی گفت که حالا تبدیل به زیرساختی واقعی شده است.
استارتآپها، بازوی تازه اقتصاد جهانی

عباسیان با طرح مقایسهای تأثیرگذار، به اهمیت سرمایهگذاری جسورانه (VC) اشاره کرد و افزود: «در سال ۲۰۱۰، کمتر از ۰.۲ درصد از GDP آمریکا صرف سرمایهگذاری در استارتآپها شد، اما همین استارتآپها ۲۱ درصد GDP را تولید کردند.»
او با تأکید بر اینکه بیش از نیمی از ارزش بازار بورس آمریکا حاصل سرمایهگذاری روی استارتآپهای ۴۰ سال اخیر است، پیام شفافی داد و اظهار کرد: «اقتصادها ناگزیر به تغییر مسیر به سمت اکوسیستم نوآوری هستند.»
رویدادها؛ از سکوهای پرتاب تا سکوهای استانی

مدیر اجرایی شرکت 100 استارتاپ در گزارش عملکردی پر از جزئیات، عباسیان از برگزاری ۳۱ رویداد تخصصی در حوزههایی چون بلاکچین، اینترنت اشیاء، و نوآوری اجتماعی خبر داد و خاطرنشان کرد: در کنار اینها، رویدادهای استانی نیز برگزار شدهاند که در آنها صرفاً تیمهای بومی هر استان پذیرفته میشوند.
دستاوردها؛ بیش از ۱۱۱ سرمایهگذاری در مراحل بذری
وی اظهار داشت: تاکنون، مبلغ ۵۹ میلیارد تومان سرمایهگذاری روی ۱۱۱ تیم استارتآپی انجام شده است. ضمنآنکه «ممکن است این عدد برای جامعه بازرگانان کوچک به نظر برسد، اما برای استارتآپهای مرحله بذری، سرمایهگذاری ۳۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومانی، گام بزرگی است.»
حل معضل دسترسی؛ صندوقهای سرمایهگذاری آنلاین روی پلتفرم 100 استارتآپ

عباسیان از یک تغییر راهبردی در سالهای اخیر گفت و بیان کرد: «برای حل مشکل ارتباط، زیرساخت ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری آنلاین را فراهم کردهایم. حالا هر فرد یا گروهی میتواند ظرف نیم ساعت، صندوق خود را روی پلتفرم ایجاد کند.»